Alexandru Caranfil - Omul

Salut! M-am născut în Constanța în 1982 și atât tatăl meu cât și bunicul meu aveau că pasiune fotografia. Fiecare avea trusa lui dar cât am fost mic nu am fost atras de ele. Cu timpul a început să îmi placă să mi se facă poze și mi-am dorit primul aparat. Voiam ceva compact și mic dar tatăl meu m-a îndemnat să îmi iau un aparat serios. Tocmai ce începuse era digitală iar eu făceam poze la fiecare floricică, norișor dar și persoană care îmi ieșea în cale. Prime fotografii le-am arătat unui coleg de-al soției mele și am ajuns fotograf la o revistă locală. Viața și-a urmat cursul iar acum sunt tatăl a trei copii minunați și timpul meu împreună cu ei a devnit cel mai prețios.

În 2002 eram cel mai fericit făcând fotografie dar acum am ajuns să îmi doresc altceva. Nu vreau să mă înțelegeți greșit, iubesc fotografia, iubesc arta, iubesc fumosul dar a venit momentul în care trebuie să spun stop fotograiei că profesie și să pășesc prea altceva. Profesia mea a ajuns la majorat iar eu acum vreau să îmi cresc alte pasiuni. Nu o voi lasă de tot. Voi rămâne fotograf amator și vreau să îmi dedic cât mai mult timp învățând și pe alții ceea ce stiu. 

Alexandru Caranfil

cursuri-foto.ro

Alexandru Caranfil - Fotograful

Dacă la început nu am fost atras de jucăriile foto, cu timpul am început să strâng din ce în ce mai multe. Am avut primul 5D și 85mm cu 1.2 pe vremea când colegii mei se jucau cu 300D și 50 cu 1.8 și sincer să fiu în tinerețile mele fotografice nu am folosit aparatura la adevărata ei valoare. În 2007 am avut prima expoziție – Apa și cai putere și atunci am început să mă documentez despre tot ce înseamnă fotografie digitală și gadget foto. Am început să studiez specificațiile aparatelor, ale obiectivelor, blițurilor dar și cam a tuturor accesoriilor și dispozitivelor de care are nevoie un fotograf.

A urmat o perioadă în care am particpat la câteva concursuri, pe unele le-am castigat dar la majoritea am luat distincții. Multe au fost online și nu îmi mai amintesc de ele. Sincer să fiu am uitat și numele site-ului pe care am început să postez. Pe atunci mă bucuram la afișări, note și comentarii. Eram cât mai critic cu mine iar rezultatele au început să apară și într-un fel am învățat ce le place românilor. Următorul pas a fost spre photo.net și 500px. Începusem să descarc pdf-uri de la Vogue și îmi doream că prelucrarea mea să fie la fel că acolo. Asta era în 2012 și în acea perioadă am început să merg laworkshpuri și am și a fost momentul în care am început să predau. În 2016 am început să o fac într-un mod mai serios dar tot atunci pasiunile mele s-au diversificat. Am început să scriu, să urmeaz încă o facultate, să fac cât mai mult sport, să mă schimb.

Mi-au trebuit patru ani pentru a-mi da seama că trebuie să revin la începuturi, la acele ture foto la care mergeam cu voie bună, la acele discuții interminabile între fotografi, la momentele în care abia asteaptam să ajung acasă să mă uit peste fotografiile pe care le-am făcut. Dragostea pentru fotografie e că într-o realatie, cu urcușuri și coborâșuri dar o dragoste pura intodeauna creste și creste necontenit. Ca tată mi-am învățat copii cât am știut și sunt mândru de ce am făcut, a venit rândul să vă învăț și pe voi, dacă doriți, tot ce stiu în materie de fotografie.

Ramuri Fotografice pe care le iubesc

Conceptual

Un plus la normal

Fine Art

Antonimul Reportajului

Alb Negru

Cand culoarea lipseste

Nud

Cand curbele fura privirea

Fashion

Cand haina face poza

Portret

Cand omu' face poza

Comercial

Place la toata lumea

Nunta

O zi unica in imagini

Site-urile mele

Portofoliu Online http://www.alexcaranfil.ro

Blogul meu http://www.caranfil.ro

Portofoliu Nunta http://www.weddingstars.ro

Daily Nudes / Deadly News https://www.dailynudes.ro

Alexandru Caranfil - Artistul

Ți-am spus că am multe pasiuni. Scriu pe două site-uri, pe blogul personal și pe ziarul online Daily Nudes. O fac și serios dar îmi place să și glumesc, iubesc satira. Îmi place să practic sportul: înot, alerg pe role, merg cu bicicleta, practic airsoft, baschet și cred că nu mă dau în spate de la nici un sport. Îmi plac călătoriile și daca am reușit să plec împreună cu modele prin lume sper să o pot face cât mai curând și cu voi!

Dacă vrei să mă întrebi ceva iți voi răspunde cu cea mai mare plăcere:

Alexandru Caranfil
alex@caranfil.ro
caranfil@gmail.com
office@cursuri-foto.ro
fb.com/caranfil.alex/
fb.com/alexcaranfil/
@caranfil – ig
0731669200