Alexandru Caranfil - Omul

Salut! M-am născut în Constanța în 1982 și atât tatăl meu cât și bunicul meu aveau ca pasiune fotografia. Fiecare avea trusa lui dar cât am fost mic nu am fost atras de ele. Cu timpul a început să îmi placă să mi se facă poze și mi-am dorit primul aparat. Voiam ceva compact și mic dar tatăl meu m-a îndemnat să îmi iau un aparat serios. Tocmai ce începuse era digitală iar eu făceam poze la fiecare obiect, peisaj dar și persoană care îmi ieșeau în cale. Cu aceste fotografii am reusit sa imi fac un portofoliu care m-a ajutat sa incep colaborarea cu o revista locala urmata de o agentie de modele. 

Desi informatiile pe internet erau mult mai restrane, mai ales pentru partea de prelucrare, am inceput sa ma ducomentez si sa invat cat mai multe despre fotografie ca autodidact. Cu timpul m-am specializat pe portret, faceam orice tip de fotografie care includea si interactiunea cu un om, de la fotografie de strada sau reportaj la fine-art, de nud la fotografie de corportate, de la fotografie de moda pana la nunta. Cea din urma, din punctul meu de vedere, este unul din cele mai grele tipuri de fotografie de portret pentru ca chiar include toate tipurile de fotografii pe care poti sa le faci unei persoane, mai putin cea de razboi :). 

Apoi am inceput sa particip la concursuri de fotografie si printre cateva rezultate bune am iesit si fotograful anului Romania in fotografia de advertising si in cea de eveniment. A urmat perioada in care am inceput sa invat pe altii cea ce stiu sa fac cel mai bine. Din 2016 am inceput sa susting diferite cursuri si workshopuri de fotografie iar acum imi doresc foarte mult sa fac doar ce imi place atat in materie de fotografie cat si in viata. 

Alexandru Caranfil

cursuri-foto.ro

Alexandru Caranfil - Fotograful

Dacă la început nu am fost atras de jucăriile foto, cu timpul am început să strâng din ce în ce mai multe. Am avut primul 5D și 85mm cu 1.2 pe vremea când colegii mei inca mai erau pe film și sincer să fiu în tinerețile mele fotografice nu am folosit aparatura la adevărata ei valoare. În 2007 am avut prima expoziție – Apa și cai putere și atunci am început să mă documentez despre tot ce înseamnă fotografie digitală și gadget foto. Am început să studiez specificațiile aparatelor, ale obiectivelor, blițurilor dar și cam a tuturor accesoriilor și dispozitivelor de care are nevoie un fotograf.

Mi-a trebuit mult timp pentru a-mi da seama că trebuie să revin la începuturi, la acele ture foto la care mergeam cu voie bună, la acele discuții interminabile între fotografi, la momentele în care abia asteaptam să ajung acasă să mă uit peste fotografiile pe care le-am făcut. Dragostea pentru fotografie e ca într-o realatie, cu urcușuri și coborâșuri dar o dragoste pura intodeauna creste și creste necontenit. Ca tată mi-am învățat copii cât am știut și sunt mândru de ce am făcut, a venit rândul să vă învăț și pe voi, dacă doriți, tot ce stiu în materie de fotografie.

Ramuri Fotografice pe care le iubesc

Conceptual

Un plus la normal

Fine Art

Antonimul Reportajului

Alb Negru

Cand culoarea lipseste

Nud

Cand curbele fura privirea

Fashion

Cand haina face poza

Portret

Cand omu' face poza

Comercial

Place la toata lumea

Nunta

O zi unica in imagini

Site-urile mele

Portofoliu Online http://www.alexcaranfil.ro

Blogul meu http://www.caranfil.ro

Portofoliu Nunta http://www.weddingstars.ro

Daily Nudes / Deadly News https://www.dailynudes.ro

Alexandru Caranfil - Artistul

Am multe pasiuni. Scriu pe două site-uri, pe blogul personal și pe ziarul online Daily Nudes. O fac și serios dar îmi place să și glumesc, iubesc satira. Îmi place să practic sportul: înot, alerg pe role, merg cu bicicleta, practic airsoft, escalada, baschet și cred că nu mă dau în spate de la nici un sport. Îmi plac călătoriile și daca am reușit să plec împreună cu modele prin lume sper să o pot face cât mai curând și cu voi!

Dacă vrei să mă întrebi ceva iți voi răspunde cu cea mai mare plăcere:

Alexandru Caranfil
caranfil@gmail.com
fb.com/caranfil.alex/
fb.com/alexcaranfil/
@caranfil – ig
0731669200